jueves, 6 de octubre de 2011

Greatest Hits



Des d’ara fins a finals de novembre la Capella acull un recopilatori dels artístistes més significatius del penorama català. Fins un total d’un centenar d’obres omplen les parets del recinta sota el nom La qüestió del paradigma. Genalogies de l’emergència en l’art contemporani a Catalunya.

El comissari Manuel Segade monta l’exposició com si es tractés d’un catàleg d’exposició. El treball de Segade ha sigut el de marcar una línia de treball que abarcar des de l’art conceptual, al video art o la performance.

L’exposició és interessant perquè recull alguns dels noms amb més projecció actuals, i es veu per on van els trets del panorama de l’última decada. També fa molt incís amb l’importància del video art, com a format de moda i com l’art català també està creant ponts cap altres cercles culturals com és el cas de la música. Un clar exemple d’això és Jeleton que va comptar amb el suport d’Astrud per fer la banda sonora d’una de les seves pel·lícules.
A nivell de videoart també cal esmentar Acciones en Casa de Bastué i Vives un video molt recomenable on ideen mil i una accions possibles a realitzar dins d’un habitatge.

Un altre fet significatiu és el tema de la públicació com a obra en si. En aquest sentit és interessant perquè democratitza l’art i el fa accessible al gran públic. El llibre de les màquines d’Ana Garcia-Pineda, un quadern divertit, fresc i innocent es contraposa amb l’obra de l’aclamat Miguel Noguera, més cínic, irònic i negre.

Per altre banda l’exposició tot hi estar ben tramada és un pel densa per l’espai on s’exposa. En aquest cas acaba amontegant-se tot a la sala d’exposició i és poc visual. L’exposició acaba essent una bona mostra de treballs, un greatest hits de l’art conceptual català.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Ignasi Aballí, Efrén Álvarez, Serafín Álvarez, Martí Ansón, Bestué / Vives, Luis Bezeta, Rafael Bianchi, Luis Bisbe, Sergi Botella, Luz Broto, Mireia C. Saladrigues, Jordi Colomer, Fito Conesa, Carles Congost, Pauline Fondevila, Dora García, Ana Garcia-Pineda, Rubén Grilo, Núria Güell, Daniel Jacoby, Jeleton, Tamara Kuselman, Fran Meana, Jonathan Millán, Jordi Mitjà, Momu & No Es, Mariona Moncunill, Julia Montilla, Marc Navarro / Pol Esteve, Miguel Noguera, Antonio Ortega, Carlos Pazos, Javier Peñafiel, Gabriel Pericàs, Tere Recarens, Alex Reynolds, Xavier Ristol, Francesc Ruiz, Jorge Satorre, Quim Tarrida, Ignacio Uriarte, Eulàlia Valldosera i Oriol Vilanova.

1 comentario:

  1. El títol del post, Blai :)

    L'únic que m'atreveixo a dir és: un 10 pel llibre de les màquines!

    ResponderEliminar